Snoeibedrijf 'de Boomgaard'

Meer plezier met en van uw beplanting.

Karin Edens

Liefhebber van bomen, landschap en ambacht.

Na verschillende technische opleidingen gevolgd te hebben ben ik in het landschapsbeheer terecht gekomen. Geheel onverwacht kwamen alle vorige opleidingen hier in samen voor mij. Ik heb de praktijk zo'n 10 jaar in het veld uitgevoerd, beginnend als vrijwilliger tot uiteindelijk voorman van een ploeg.
Vooral landschappelijke elementen zoals bosjes, singels, houtwallen. knotbomen en boomgaarden heeft me steeds meer gefascineerd. Met de kennis van hun groei-eigenschappen kun je ze optimaal maken. Bomen, en vruchtbomen in het bijzonder, leren me veel over wat een boom aan kan en vooral hoe ze te beïnvloeden zijn. Die eigenschappen kan ik weer gebruiken om optimaal van ze te kunnen genieten. Regelmatig ga ik naar oude (vervallende)bomen om te leren hoe hun groei -en vervalprocessen zijn.

Door evenwichtsstoornissen kwam een eind aan dat werk. "Ik vond dit het mooiste werk van de wereld", en dat maakt het moeilijk om een nieuwe richting te kiezen. Toch werd meubelmaken mijn nieuwe passie. Vooral de hele oude houtbewerkingstechnieken komen weer de eigenschappen van het hout naar voren; maar dan op een andere manier.

In meubelmaken kon ik geen werk vinden, lesgeven daarin was erg leuk maar door beëindiging van de opleiding van korte duur. Toen heb ik alles wat ik goed kan op een rijtje gezet en heb de knoop doorgehakt. M'n passie van vruchtbomen snoeien kan ik nu weer uitvoeren. Omdat dit seizoenswerk is en specialistisch, vul ik dat de rest van het jaar aan met meubelmaken.... van snoeihout. Nieuwsgierig? kijk maar eens op de site van Twisted Wood
Zoals de houtwallen vroeger gebruikt werden.

Samenwerken

Natuurlijk doe ik niet alles in m'n eentje. Vooral bij zwaardere klussen en bij boomverzorging werk ik samen met anderen. Specialisten op hun gebied, zoals boomverzorging, rassenkennis, kweken, graafwerk, ed.
Ik zoek mensen uit die met veel passie en zorg hun vak uitoefenen, zodat ik zeker weet dat de klant optimaal resultaat geleverd krijgt.